• +31 (0)614250654
  • info@WOWballonnen.nl
  • Poststraat 1, 5801BC Venray

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft een ballondecoratie goed?

Ballondecoraties zijn temperatuur en weer gevoelig. Bij temperaturen boven de 25 graden raden wij aan de decoratie binnen te plaatsen of zeker in de schaduw. Buiten blijven de ballondecoraties bij temp. beneden de 20 graden enkele dagen goed. Binnen kan een decoratie van latex ballonnen wel een maand goed blijven. Decoraties met folie ballonnen of bubble ballonnen kunnen nog veel langer goed blijven. Een misverstand is dat koud weer slecht zou zijn voor ballonnen buiten. Juist met koud weer blijven ballondecoraties langer goed. Wel is aan te raden ze nachts in een koele ruimte binnen te zetten.

Zijn ballonnen slecht voor het milieu?

Ballonnen worden gemaakt van latex, gewonnen uit de latex boom. Het is dus een natuurproduct. in de schors van de boom wordt een snee gemaakt waar de latex wordt afgetapt. De bomen blijven dus ook gewoon leven. De ballon vergaat dus gewoon weer in de natuur en kan bij de compost worden gegooid. Hoe komt het dan dat ballonnen zo slecht in het nieuws zijn? Een ballon doet er 10 maanden over om te vergaan net als een eikenblad of vergelijk het met een bananenschil. Ballonnen die opgelaten worden, worden vaak opgelaten door niet gespecialiseerde bedrijven die ook nog plastic linten aan de ballonnen doen. In de plastic linten raken vogels verstrikt en kunnen overlijden. Gespecialiseerde bedrijven zoals WOWballonnen maakt voor het oplaten van kleine aantal ballonnen gebruik van afbreekbaar lint dat als het nat wordt op lost. Zo kunnen dieren er niet in verstrikt raken. Als wij vragen krijgen voor grote aantallen bekijken we met de klant de alternatieven. Want zeg nu zelf die 5 minuten plezier van het oplaten kunnen we vervangen door een hele dag plezier van ballonnen. bijv. door een grote decoratie met helium te maken. Deze hoog in de lucht te laten zweven en op het einde van de dag weer naar binnen te halen. Zo heeft u tijdens het gehele evenement plezier van de ballonnen en een blikvanger.

Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?

Wij adviseren u een ballondecoratie (pilaren en bogen) minimaal 1 maand van te voren te bestellen. Zo is er voldoende tijd om te overleggen welke decoratie het beste past en de gewenste ballonnen te bestellen. Wij kunnen dan ook een decoratie op maat maken. Maar ook last minute kunnen wij nog decoraties maken. Is het feest binnen 2 weken dan raden we u aan om even te bellen of er nog mogelijkheden zijn. Voor kleine decoraties zoals kado in ballon, tafeldecoratie en losse ballonnen kunt u gewoon binnen lopen in de winkel Voor spoedklussen vragen wij een toeslag, binnen 48 uur 25%, binnen 24 uur 50% De toeslagen gelden voor grotere decoraties zoals pilaren en bogen en NIET voor tafeldecoraties, kado in ballon, losse ballonnen, helium ballonnen. Bij entertainment raden wij u aan zo vroeg mogelijk te reserveren. De boekingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst en het zou jammer zijn als het door u gewenste entertainment reeds geboekt is.

Moet ik vooraf betalen?

Rekeningen dienen minimaal 2 dagen voor levering op de rekening van WOWballonnen te staan. Bedrijven die vaste klant zijn hebben de mogelijkheid achteraf te betalen.

Ik wil annuleren, kan dat?

Bij annuleren brengen wij kosten in rekening. Dit heeft ermee te maken dat op de dag van uw boeking wij mogelijk andere boekingen hebben moeten afzeggen. Annuleringskosten bedragen: meer dan 4 weken van te voren 25% bij 4 weken van te voren 50% bij 2 weken van te voren 75% 1 week van te voren 100% Alleen bij zeer ernstige en onvoorzien omstandigheden kan in overleg gratis geannuleerd worden. ( slecht weer is geen reden voor annuleren)

Worden er bezorg kosten in rekening gebracht?

Ja, wij vragen bezorg-/reiskosten bij decoraties. Deze bedragen € 0,60 per km. Met een minimum van € 15,- Telt u hiervoor de retour aantal km vanaf poststraat 1, 5801BC Venray

Ik wil iets anders maar het staat niet op de site.

Op de site staan slechts voorbeelden. Met ballonnen is alles te maken in ieder thema. Wij kijken samen met de klant wat het beste past. Hierdoor ontstaan unieke decoraties met een WOW effect. Zo hebben wij ook vele voorbeelden staan op Pinterest, Instagram, en Facebook

Hoe lang zweven helium ballonnen?

Een ronde latex helium ballon van 30 cm zweven 14-16 uur. Latex hartballonnen van 40 cm vliegen 10-12 uur. Tegen een meerprijs van € 0,50 kunnen wij de ronde latex ballonnen voorzien van highfloat. Dit is een dun gellaagje in de ballon waardoor de ballon enkele dagen tot een week vliegt. Zweeftijden van alle ballonnen vindt u HIER

Is helium brandbaar?

Nee, helium is niet brandbaar. Hierdoor kan het zonder problemen binnen gebruikt worden. Bij vragen vanuit de brandweer kunnen wij hiervoor papieren overleggen. Vuur brand met behulp van zuurstof. Helium zorgt er juist voor dat de zuurstof verdreven wordt.

Hoe maak ik leuke stemmetjes met helium?

Regelmatig zie je filmpjes voorbij komen van mensen die gekke stemmetjes maken door helium in te ademen. Dit is echter LEVENSGEVAARLIJK. De helium verdrijft de zuurstof uit de longen wat kan resulteren in zuurstof tekort. Dit kan zich uiten in hoofdpijn, flauwvallen of zelfs de dood tot gevolg hebben. Als er mensen in de winkel komen waarbij wij het vermoeden hebben dat ze de helium willen inademen wijzen wij ze altijd op de gevaren. Dit is ook de reden dat wij ballonnen nooit met snelsluiters leveren maar altijd dicht knopen.

Zijn latex ballonnen van plastic?

Er zijn veel misverstanden rondom ballonnen. Wist je dat latex ballonnen na gebruik gewoon op de compost hoop mogen. Er zit geen plastic in. Latex wordt gewonnen uit de latex boom, het sap wordt afgetapt en de boom groeit gewoon door. Voor het verkrijgen van latex worden er dus juist bomen geplant wat goed is voor het milieu. Latex ballonnen zijn van het zelfde materiaal als bijv. latex handschoenen, ook wordt er honden speelgoed van gemaakt. Hier een filmpje hoe latex wordt gewonnen.

Heb ik een vergunning nodig om ballonnen op te laten?

Dit is per gemeente verschillend. Daarnaast zijn er enkele voorwaarden: De ballon mag niet groter zijn dan 75 cm, de ballonnen mogen niet aan elkaar geknoopt zijn, de ballonnen mogen geen metalen materialen bevatten zoals lichtgevende sterretjes of lampjes. Als wij weten dat ballonnen opgelaten worden voorzien wij ze van afbreekbaar lint. De latex ballon zelf is ook afbreekbaar. Voor het oplaten van folieballonnen en bubble ballonnen is in Nederland geen wetgeving echter raden wij het u af om deze op te laten aangezien deze in het milieu niet vergaan. Wij voorzien deze ballonnen bij afhalen dan ook standaard van een loodje. In de buurt van een vliegveld moet (minimaal 5 dagen van te voren) boven de 1000 ballonnen toestemming gevraagd worden of melding gemaakt afhankelijk van de afstand tot het vliegveld. In deze link kunt u zien waar dit geldt.

Ik heb een houten vloer, zal de pilaar de vloer niet beschadigen?

Nee, onze frames zijn van ijzer met daaronder vilt om beschadigingen aan vloeren te voorkomen.

Moeten de frames van pilaren en bogen retour?

Ja de frames die wij gebruiken zijn van massief ijzer en kostbaar. De prijs van de decoratie is incl. framehuur voor 2 weken. De frames zijn zo gemaakt dat de stang eenvoudig uit de plaat geschroefd kan worden waardoor hij in een personenauto past. Op deze manier voorkomen we samen dat er steeds weer frames op de afvalberg komen.

Rekenen jullie een borg?

Ja wij rekenen een borg van € 50,-. Dit bedrag krijgt u retour als u de frames retour brengt. ( voor heliumflessen geldt een borg van € 100,-) U kunt ervoor kiezen om de framehuur te verlengen voor € 5,- per week. Dit dient u voor de standaard termijn van 2 weken aan te geven. Bij het niet tijdig retour brengen van de frames brengen wij € 5,- per dag in korting op de borg. Bij het zoekraken van de frames krijgt u de borg niet retour en krijgt u een extra rekening van € 75,-per pilaar of € 150,- per boog. XXL bogen € 400,-

In welk gebied zijn jullie werkzaam?

Ons belangrijkste gebied is de regio tussen Arnhem-Eindhoven-Roermond en een gedeelte van Duitsland. ( uur rijden vanaf Venray) Maar ook daarbuiten leveren wij decoraties en entertainment. Wel stellen wij hier voorwaarden aan. Zo moeten de kosten van bezorgen opwegen tegen de kosten van de decoratie. In de verhouding 1(bezorgen) staat tot 2 ( Prijs decoratie entertainment) V.b. de decoratie is 150,- dan mogen de bezorg kosten maximaal € 75,- zijn.

Op welke dagen leveren jullie?

Wij leveren 365 dagen per jaar. Wel is er op zon-/feestdagen en in de avonduren een toeslag. Losse ballonnen uit de webshop worden niet op zon- en feestdagen bezorgd.

Wij hebben een goed doel. Kunnen jullie sponsoren?

Wij krijgen vele vragen voor sponsoring. Geen wonder want ballonnen zijn gewoon erg leuk bij ieder feest. Helaas hebben wij door de vele verzoeken keuzes moeten maken. Wij sponsoren nooit in geld maar kiezen een goed doel per jaar uit waar we een extra grote decoratie voor maken met een echt WOW effect. Iedereen kan gedurende het jaar zijn feest of evenement voor het volgende jaar opgeven door het invullen van een formulier die u bij de winkel kunt ophalen. Uit alle aanvragen kiezen wij begin Januari het goede doel. Dit zijn altijd doelen in een straal van 30 km rondom Venray die het grootste gedeelte door vrijwilligers wordt gedraaid en waarbij geen winst oogmerk is. Weet u een goed doel vraag dan even in de winkel of per mail naar het aanmeldingsformulier.

Webshop, ik wil ballonnen terug sturen kan dit?

Ja dit kan. De kosten voor retour zending moet u zelf betalen. Als de bestelling in goede staat bij ons retour is boeken wij het bedrag retour.

Webshop, wat zijn de verzendkosten?

Alle ballonnen worden verstuurd (in een nette witte doos) met pakketpost en track & trace code waarvoor € 10.00 in rekening gebracht wordt. Zo voorkomen we dat pakketten zoek raken of kunnen het laten traceren. (wij versturen geen brievenbus pakketten omdat deze alleen te traceren zijn tot het verdeelstation en dus nog zoek kunnen raken) Belgie en Duitsland wordt altijd als pakketpost verzonden voor € 14,-

Webshop , ik zoek iets anders.

In de webshop staat het assortiment dat wij regulier in de winkel hebben. Zoekt u een andere ballon? Laat het ons dan weten dan kunnen wij deze met het volgende bezoek aan onze groothandel meenemen of aldaar bestellen.

Verkopen jullie helium?

Ja, wij verhuren helium flessen voor 100 of 200 ballonnen. De fles dient binnen 1 week retour gebracht te worden en kan alleen worden opgehaald en niet worden verzonden. Zodoende staat hij niet in de webshop. U kunt deze telefonisch of per mail reserveren. Wij verkopen GEEN kleine helium tankjes. Reden is dat de kwaliteit van de helium slechter is en de ballonnen minder lang zweven. Daarbij staat er vaak op voor 30 ballonnen maar onze ervaring is dat u er dan maar 20-25 stuks uit haalt. Als de fles op is, is het afval geworden echter worden deze bij veel milieustations niet ingenomen, waardoor u er mee blijft zitten. Uit milieu oogpunt verkopen wij deze dus niet.

Wensballonnen oplaten mag dat?

Ja in Nederland mogen wensballonnen worden opgelaten mits ze voldoen aan de richtlijnen die vastgesteld zijn door de keuringsdienst van waren. Zo moet de verpakking altijd Nederlandstalig zijn en mogen er geen metalen onderdelen aan zitten. Onze wensballonnen voldoen hier aan. Wensballonnen mogen NIET opgelaten worden nabij een vliegveld. Helaas worden er nog in vele winkels goedkope wensballonnen aangeboden die niet aan de richtlijnen voldoen.

Webshop, wanneer wordt het verstuurd?

Bestellingen van ma t/m za voor 13.00 gedaan worden dezelfde dag verstuurd. Let op besteld u zaterdag na 13.00 dan wordt deze pas maandagmiddag verstuurd. Moet het op een speciale datum aankomen? Vermeld dit dan bij de bestelnotitie.

Webshop , kan het verstuurd worden naar een ander adres?

Ja dat kan in het afreken scherm kunt u dit aan vinken en het afleveradres invoeren.

Webshop, komt er een kaartje bij de ballon?

Ja, er komt GRATIS een kaartje bij de ballon. Bij bestelnotities kunt u de tekst zetten voor op het kaartje.

Referenties van klanten